Eerstvolgende activiteit:zondag 5 december | 19.00 uur | Afgelast: Kerkdienst met Taco Koster

Bekijk kalender ›

Nieuws

Nieuwe dominee voor DmB en Zunderdorp

Door DmB 06-05-2019
Nieuwe dominee voor DmB en Zunderdorp

Met grote blijdschap kunnen wij meedelen dat op 1 oktober a.s. dominee Taco Koster uit Getsewoud (vinex Nieuw-Vennep) als Ambulant Missionair Predikant bij stichting Diensten met Belangstellenden en de Kerk van Zunderdorp aan de slag zal gaan voor de periode van 1 tot 1,5 jaar. 

Samen met Taco gaan we een proces in om na te denken, te experimenteren met en keuzes te maken in missionair kerk zijn. We gaan hierin ook echt oefenen. We bouwen, pionieren en werken op deze manier aan de toekomst. Daarbij zal Taco voorgaan in onze kerkdiensten, is hij inzetbaar voor (crisis)pastoraat en helpt hij bij onze activiteiten. 
 

Bijzonder proces

Vanaf het begin van het beroepingsproces werd één naam veelvuldig genoemd en dat is de naam van dominee Taco Koster. Zijn manier van voorgaan werd door alle leden van de beroepingscommissie als zeer positief gewaardeerd. In het eerste gesprek met Taco kregen we allemaal prachtige ideeën en zette hij ons goed aan het denken. “Een adviseur voor kerken die willen bouwen aan de toekomst”, dat zou de perfecte baan voor Taco zijn, vonden we al snel. Voor Taco kwam dit idee nog te vroeg en wij zochten echt een predikant voor een langere periode. We gingen door met nog nog een andere predikant. Helaas bleek het niet de juiste tijd voor hem en zijn gezin te zijn. Hoe moest het nu verder? Twee uur nadat de ene predikant afbelde, kwam er een bericht binnen van Taco. Hij heeft het plan van Ambulant Missionair Predikant uitgewerkt en vraagt om onze mening. Hoe bijzonder is dit beroepingsproces! We vinden het gelijk een prachtig plan. Is dit niet iets voor ons? Er volgt een afspraak en nog een. We presenteren het plan aan de kerkenraad van Zunderdorp en het bestuur van DmB. Ook zij zijn enthousiast. Een werkgroep (met leden uit de beroepingscommissie, de kerkenraad en het bestuur) wordt opgericht om samen met Taco inhoudelijk naar het plan te kijken en duidelijke doelen te formuleren die wij met elkaar willen behalen in 1 jaar. 


Over Taco 

Taco Koster is 51 jaar en werkzaam als predikant-pionier in Getsewoud. Ook werkt hij voor House of Joy, een ontmoetingsplek voor mensen die (na een soms lange vlucht en zoektocht door Europa) settelen in Nieuw-Vennep. De Beroepingscommissie is lovend over zijn werk. Hij spreekt verrassend en duidelijk, geeft handvatten voor het dagelijks leven, heeft humor, is een mensen-mens, maakt zaken concreet, is enthousiast en werkt prachtige ideeën uit om meer mensen buiten de kerk aan te trekken. Taco is getrouwd met Jacqueline. Samen hebben ze drie kinderen: Ruben, Willemeike en Dieuwertje.  
 

Aan de slag! 

Op 1 mei j.l. heeft Taco Koster laten weten dat hij graag met ons deze samenwerking aan wilt gaan. Voor ons een hele feestelijke dag! De Kerkenraad van Zunderdorp, het bestuur van DmB, de PKA en de PKN zijn akkoord met dit plan. Officieel hoeven we geen beroep uit te brengen! Taco stellen wij aan via de mobiliteitspool van de PKN. Op 5 mei j.l. hebben we het idee gepresenteerd in beide geloofsgemeenschappen en is het plan met luid applaus ontvangen! De beroepingscommissie zal tijdelijk ‘on hold’ staan. Drie maanden na de komst van Taco zal de beroepingscommissie samen met Taco worden opgestart. Uitgangspunt is dat er een nieuwe predikant start als de werkzaamheden van Taco aflopen.  


Dankbaar

Het is een bijzonder proces geweest, waarbij wij ontzettend dankbaar zijn dat dominee Taco Koster in beide geloofsgemeenschappen zal starten op 1 oktober a.s. We kijken er enorm naar uit! Middels dit bericht willen wij alle leden van de Beroepingscommissie, de Kerkenraad van Zunderdorp, het bestuur van DmB en natuurlijk ook Taco danken voor het vertrouwen, enthousiasme en ieders daadkracht. 

Namens de beroepingscommissie, 
Anne-marie Bakker 
Voorzitter