Eerstvolgende activiteit:zondag 26 september | 19.00 uur | Kerkdienst met Wim Scheltens

Bekijk kalender ›

Nieuws

Nieuws van de Beroepingscommissie #2

Door DmB 02-11-2018
Nieuws van de Beroepingscommissie #2

In het vorige bericht heb je kunnen lezen dat de Beroepingscommissie volop aan de slag is gegaan. Ook in de afgelopen weken is er veel werk verricht.

We hebben nu scherp voor ogen wat voor predikant we zoeken voor zowel stichting DmB als de Protestantse Gemeente Zunderdorp en naar welke kwaliteiten we op zoek gaan. In de afgelopen weken zijn we regelmatig bij elkaar gekomen en hebben we volop (online) naar predikanten geluisterd en onze verslagen aan de hand van een beoordelingsformulier doorgenomen.

Uit een hele lijst met predikanten zijn daaruit een aantal namen overgebleven waar we graag verder naar gaan luisteren. Deze predikanten zullen we van te voren benaderen of ze interesse hebben in een (open) gesprek met ons. Een spannend proces! Blijf je hierbij aan ons denken en ons werk meenemen in je gebed?

In de aankomende weken gaan we regelmatig het land in om live naar predikanten te luisteren. Het kan dus voorkomen dat je een aantal mensen mist in de kerk.

Verder zullen we in de aankomende periode bij DmB en in Zunderdorp vragen stellen aan de bezoekers / dorpsgenoten wat zij zoeken en verwachten van een nieuwe dominee. Alle antwoorden zullen we verzamelen en tijdens ons gesprek met predikanten voorleggen.
Wij denken en verwachten dat dit een mooie manier is om ons werk te presenteren. Onze nieuwe dominee is immers niet alleen een dominee voor de kerk maar ook voor de inwoners van Amsterdam en Zunderdorp. Wij hopen dat iedereen hieraan gaat meewerken. Je inzending mag je ook sturen naar Anne-marie (anne_marievm@hotmaill.com/ 06-42081177).

Vol goede moed en in vertrouwen gaan we verder met onze zoektocht. 
Janine van Diggelen en Anne-marie Bakker-van Meerveld 
Voorzitters Beroepingscommissie 

Profielschets DmB & Protestantse Gemeente Zunderdorp