Eerstvolgende activiteit:zondag 26 september | 19.00 uur | Kerkdienst met Wim Scheltens

Bekijk kalender ›

Nieuws

Nieuws van de beroepingscommissie #3

Door DmB 28-02-2019
Nieuws van de beroepingscommissie #3

Na maanden hard werken, online luisteren, gesprekken voeren, live luisteren en gesprekken met predikanten voeren, waren we ver, heel ver. Zo ver dat we nog in gesprek waren met één predikant.

Wij zijn bij deze predikant meerdere malen op gesprek geweest en ook kwam hij begin februari samen met zijn vrouw een dienst in Zunderdorp en DmB bijwonen om kennis met ons en beide geloofsgemeenschappen te maken. Het was een hele fijne kennismaking. Na een hele goede afweging heeft deze predikant met pijn in zijn hart besloten dat zijn toekomst toch niet in Zunderdorp­∕ Amsterdam ligt. Het ligt zeker niet aan ons, aan onze beide geloofsgemeenschappen of aan de werkzaamheden. Dit was voor hem en zijn gezin niet het juiste moment om hiernaartoe te verhuizen. Wij begrijpen deze keuze goed, maar vinden het ongelooflijk jammer. Juist omdat wij allemaal (alle 15 commissieleden) zo enthousiast waren en hij aan al onze eisen en wensen voldeed. 

Dat betekent dat wij opnieuw gaan beginnen met onze zoektocht. U vraagt zich vast af hoe wij dit gaan aanpakken? Allereerst zijn wij bij elkaar gekomen en hebben wij kritisch naar ons eigen proces gekeken. Wat kunnen wij hiervan leren? 
Deze predikant en ook de andere predikanten, die wij in onze zoektocht tegen zijn gekomen, gaven echter allemaal aan dat wij onze aanpak niet moeten veranderen. Onze manier van benaderen, contact maken en gesprekken voeren vonden zij allemaal heel verfrissend en ze kijken allemaal met warme gevoelens op ons terug. Wij houden deze aanpak dus vast en blijven daarom ook met enthousiasme en nieuwe energie doorgaan. Vol goede moed gaan we verder.

Hoe gaan we nu verder? Wij hebben een nieuwe lijst met predikanten met een missionaire aantekening opgevraagd bij de PKN (Protestantse kerk Nederland), wij gaan weer in gesprek met de PKA (Protestantse kerk Amsterdam) en ook gaan wij een vacature plaatsen. Wij willen een eigen website maken (dominee gezocht) en daar onze profieltekst en vacaturetekst op plaatsen. Wij hebben dit proces inmiddels uitgewerkt en uitgedacht. Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte van onze vorderingen. Mochten jullie geschikte kandidaten weten, geef ze gerust aan ons door.

In de aankomende weken komen wij dus weer geregeld bij elkaar. Binnen de commissie zal Nicoline Kruijswijk tijdelijk de secretaristaken van Wilma van Arendonk overnemen, omdat Wilma in maart is uitgerekend.
In vertrouwen en vol goede moed gaan we verder.

Namens de beroepingscommissie,

Anne-marie Bakker