Over ons

De zondagavonddiensten worden georganiseerd door stichting Diensten met Belangstellenden. Al bijna 60 jaar een bevlogen stichting in de stad waar veel mensen aan meegedaan hebben. Nu is er volop ruimte voor vernieuwing en uitdaging. Traditie en nieuwbolligheid, zogezegd!

Wat is ons verlangen? Diensten met Belangstellenden wil in Amsterdam op zondagavond (en ook doordeweeks) een plek bieden aan iedereen (gelovig en minder gelovig) die meer wil weten over Jezus en geloven. We zijn leerlingen van Jezus die zijn liefde in praktijk brengen en anderen uitdagen om mee te doen.

Iedereen is welkom 
Deze woorden zitten vanouds in ons DNA. Je mag komen zoals je bent en je hoeft je niet mooier voor te doen dan je bent. Er is volop ruimte voor eerlijkheid en kwetsbaarheid. Het leven is al complex genoeg.

Onze diensten
Midden in de stad organiseren we een kerkdienst waar je de relevantie van geloven kunt ontdekken en beleven. We gaan graag in gesprek over de impact van Jezus. En vragen stellen krijgt dan voorrang boven meningen ventileren!

We helpen elkaar om geloven handen en voeten te geven, we helpen elkaar om liefde in praktijk te brengen. En op dit punt willen we voorop lopen: DmB is niet van de bezoekers, maar voor de stad.

Een paar quotes die we gebruiken:

"We zijn gastvrij zonder opdringerig te zijn"

"We hebben oog voor traditie zonder te verstarren"

"We zetten er samen de schouders onder zonder te stressen"

"We houden van lekkere koffie, een goed glas wijn en goede muziek"

Wat wij geloven
Jezus is de kern van ons geloof. Christenen geloven dat God nergens zo dichtbij was als in Jezus. Door Hem komen we God pas echt goed op het spoor en ontdekken we zijn liefde voor deze wereld, zijn vergeving, zijn wijsheid en goedheid. Hij geeft buitensporige genade aan mensen die druk zijn, fouten maken en vrijheid zoeken.

Als we de bijbel lezen, bidden, maar ook als we studeren, werken of andere dingen doen is deze Jezus ons richtpunt. En als we Hem beter leren kennen komen we God meer op het spoor en ervaren we God in ons bestaan. Christenen spreken dan over de Heilige Geest.

Bovenstaande kan allerlei vragen oproepen! En laten we eerlijk zijn: we herkennen die vragen ook bij onszelf. We zijn geen superchristenen. Maar we willen graag volgelingen van Jezus zijn en zijn voorbeeld volgen: mensen helpen, niet alleen bidden maar ook de handen uit de mouwen steken. Amsterdam een stukje mooier maken.

Ontdekken
Er is zo veel te ontdekken in het leven. Er zijn zo veel keuzes te maken. We denken dat we elkaar kunnen helpen. Dat is dé reden voor het bestaan van Diensten met Belangstellenden: samen ontdekken we wat het leven de moeite waard maakt. Samen ontdekken we het verhaal van God in deze wereld. Samen ontdekken we antwoorden in al onze vragen. Samen ontdekken we hoe we anderen kunnen helpen.

Jouw inbreng is van waarde! Jij bent van waarde!

Steun ons!

Even duidelijk zijn: ons werk is alleen mogelijk door giften van mensen. We ontvangen geen geld van de overheid en we ontvangen geen geld van kerkelijke instituten. We kunnen bestaan dankzij grote en kleine giften. Deze ontvangen we van mensen die zich op één of andere manier betrokken voelen bij Diensten met Belangstellenden en dat ook financieel laten blijken.

Help ons om onze mooie missie in de stad te blijven doen! 
Help ons om te blijven bewegen en tot zegen te zijn voor anderen!

Steun ons
Help ons om te blijven bewegen en tot zegen te zijn voor anderen!

Volg ons ook op social media:

Aanmelden voor nieuwsflits

We versturen wekelijks een korte nieuwsflits met ons aanbod. Schrijf je hier in. Stay tuned!

Ik wil contact

Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bezoekadres: Engelse Kerk
Begijnhof 48 
1012 WV Amsterdam