Trainingen

Er is zo veel te ontdekken in het leven. Er zijn zo veel keuzes te maken. We denken dat we elkaar kunnen helpen. Onder de noemer Academy bieden we je een aantal cursussen aan die je gratis kunt volgen. 

Alpha Cursus: ontmoeten, vragen en ontdekken

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die nu ook online wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

Op woensdagavond 24 januari 2024 gaat Alpha van start. De cursus kan zowel online als in real life worden aangeboden, we kijken waar de meeste animo voor is.

In acht interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een sociaal moment. Hét moment om elkaar te zien en op een ontspannen manier elkaar te leren kennen. Hierna bekijken de Alpha-deelnemers een aflevering van de Alpha Film Series. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen.

De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 19.00 tot 21.30 uur. In Nederland hebben ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Wie je ook bent, wat je ook gelooft, je bent van harte welkom bij Alpha! 

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken, samen met anderen. Er is ruimte voor al je vragen. Deze Alpha is een initiatief van de Zondagavondkerk in Amsterdam. 

Marriage Course: tijd voor elkaar

Tijd voor elkaar maken blijkt de sleutel tot een gelukkige relatie, zo wijst onderzoek uit. Met de Marriage Course versterk je je relatie door tijd voor elkaar te maken. 

Op donderdagavond 30 september gaat de Marriage Course Online van start. Tijdens zeven avonden (1 x in de 2 weken) krijg je praktische handvatten aangereikt om samen mee aan de slag te gaan. Iedere avond kijk je een video en tussendoor ga je steeds samen in gesprek aan de hand van leuke opdrachten en uitdagende vragen. Er zijn dus geen groepsgesprekken, er is juist tijd voor elkaar. Je denkt samen na over thema’s als conflicten, seks, schoonfamilie, vergeving en communicatie.

De Marriage Course is leuk en goed voor je relatie, of het nou lekker loopt of juist even wat minder gaat. Een deelnemer vertelt: “Waarom zouden we wachten tot het fout gaat? Je auto laat je ook APK keuren, zelfs als die nog prima rijdt en je nergens last van hebt.” Bovendien blijkt uit onderzoek dat 80% van de mensen in een vaste relatie ervan overtuigd is dat ‘alles onderhoud vraagt, ook een relatie’.

Ook tijd voor elkaar maken? Of eerst nog meer weten? Neem contact op met Taco Koster. Hij gaat samen met Janneke van der Made deze cursus begeleiden. 

De Marriage Course is bedoeld voor alle stellen in een toegewijde relatie. Of je nu samenwoont, getrouwd bent of al jaren een LAT-relatie hebt. Welkom!

Micha: levensstijl en duurzaamheid

Leeggeviste oceanen, spijkerbroeken waar bloed aan kleeft, eenzame mensen bij jou in de straat. Wat kun je doen en waar ga je beginnen? Dat is de vraag die we in de Michacursus stellen. Samen met anderen denk je na over jouw rol in deze wereld, jouw aandeel in Gods nieuwe wereld. We trekken er zeven avonden voor uit.

Bidden: Gods stem ontdekken

Misschien ben je gewend om te bidden? Ben je moe van al dat bidden? Ben je er mee gestopt? Of ben je er nog nooit echt aan begonnen? Maakt niet uit. We gaan graag het avontuur aan om deze oude spirituele praktijk te (her)ontdekken. En we verklappen de richting van ons denkproces: bidden is vooral ook stil worden en Gods stem in jouw leven ontdekken. Een cursus van 6 avonden.

Doe: anderen helpen

Jezelf ontwikkelen staat anno nu hoog op onze bucketlist. In de traditie van geloven wordt dit gekoppeld aan jezelf inzetten voor anderen. Dat is een spannende combinatie. Het vraagt tijd en energie. Maar we geloven in Amsterdam en we geloven in de mensen die in Amsterdam wonen. En stellen daarom de vraag hoe we elkaar kunnen uitdagen om een stap te zetten.

We organiseren projecten met:
• Leger des Heils
• Stichting Present
• Badhuis Da Costa
• Inloophuis Oud West
• Kliederkerk in Zunderdorp

Coachgesprek met ds. Taco

Heb je vragen, twijfels of behoefte aan een persoonlijk gesprek. Dat kan! Onze dominee Taco Koster hoort met oprechte interesse en staat met een open houding open voor wat jou bezighoudt. 
Geef jezelf dus de kans voor een goed gesprek. Je kunt op donderdagmiddag café Dwaze Zaken binnenlopen. Je vindt Taco aan zijn stamtafel!
Je kunt ook een gesprek inplannen via Zoom. Klik op 'Aanmelden' om dit gelijk te doen.
En even bellen/appen om een afspraak te maken mag ook: 06 19 92 19 74.

Aanmelden

Meld je hieronder aan voor bovenstaande cursussen.
Voor overige vragen of opmerkingen kun je terecht bij ons contactformulier.

Cursus*
Alpha: Ontdek geloven
Marriage Course: Tijd voor elkaar
Micha: Levensstijl en duurzaamheid
Bidden: Gods stem ontdekken
Doe: Anderen helpen
Gesprek met dominee Taco

Steun ons
Help ons om te blijven bewegen en tot zegen te zijn voor anderen!

Volg ons ook op social media:

Aanmelden voor nieuwsflits

We versturen wekelijks een korte nieuwsflits met ons aanbod. Schrijf je hier in. Stay tuned!

Ik wil contact

Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bezoekadres: Engelse Kerk
Begijnhof 48 
1012 WV Amsterdam